Απ’ όλα έχει ο μπαξές της εργοδοσίας όταν είναι να διασφαλίσει τα κέρδη της. Εντατικοποίηση, τσάκισμα δικαιωμάτων, έλλειψη μέτρων προστασίας. Ακόμα και απολύσεις εργαζόμενων όταν αυτοί αρρωσταίνουν. Πιο συγκεκριμένα, στο κατάστημα της Εστίας στον Λευκό Πύργο, μέσα στις γιορτές, συναδέλφισσά μας απολύθηκε- και μάλιστα τηλεφωνικά- επειδή κόλλησε γρίπη και αδυνατούσε να εργαστεί. Η εργοδοσία, μέσω της υπευθύνου, δήλωσε ότι « τώρα είναι γιορτές, δεν μπορείς να λείπεις από το μαγαζί, πάρε χάπι κι έλα στη δουλειά».

Την ίδια στιγμή δηλαδή που είναι σε έξαρση εκ νέου ο κορωνοϊός και άλλες ασθένειες, την ώρα που στους χώρους δουλειάς δεν παίρνονται ούτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους, την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν χτυπήσει κόκκινο, που όλα αυτά μαζί μας αφήνουν έκθετους, την ίδια στιγμή η εργοδοσία στην Εστία απολύει κάποια που έκανε το λάθος να αρρωστήσει.

Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.  Και αυτό το αναδείξαμε και στις εξορμήσεις μας και στο συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε άλλα της περιοχής. Τις τελευταίες μέρες, που η εντατικοποίηση στους εργαζόμενους στον κλάδο χτύπησε κόκκινο, ζήσαμε μη καταβολές δώρων, εκβιασμούς από την εργοδοσία όταν ο συνάδελφος σήκωνε κεφάλι κλπ. Όλα όμως απαντήθηκαν με την οργανωμένη δράση του Συνδικάτου, με την παρέμβασή μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε! Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να καταγγείλει άμεσα στο ΣΕΤΕΠΕ οποιοδήποτε περιστατικό σε βάρος του, να μην νιώσει κανένας μόνος απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Ζητάμε Να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας.