Με τις εξελίξεις να τρέχουν, στη χώρα μας και διεθνώς, στον κλάδο μας και γενικότερα, χρειάζεται η εργατική τάξη, τα σωματεία, να είναι πάντα σε ετοιμότητα και στην πρώτη γραμμή.

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι χτύπημα στα δικαιώματα σπουδών των φοιτητών, στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Ειδικά πολλοί συνάδελφοί μας που σπουδάζουν θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο να ανταπεξέλθουν παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία τους.

Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Παλαιστίνη συνεχίζονται. Στα χέρια και της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει το αίμα του παλαιστινιακού  λαού, καθώς με τη αποστολή φρεγατών κλπ συμμετέχει  στη σφαγή αμάχων, που ήδη μετράνε πάνω από 23000 νεκρούς.

Η ακρίβεια τρώει το εισόδημα του λαού, πλέον είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει μια λαϊκή οικογένεια στα έξοδα. Ο μισθός δε φτάνει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα.

Παράλληλα, στον κλάδο μας, βιώνουμε την εντατικοποίηση, απολύσεις, εργοδοτική βία. Την ώρα που οι εστιάτορες κι οι ξενοδόχοι, οι πλατφόρμες διανομής και οι μεγαλοζαχαροπλάστες κερδίζουν από το αίμα και τον ιδρώτα μας εμείς ζούμε στην ανασφάλεια, με το φόβο της απόλυσης, με την ακρίβεια να μας τρώει το πενιχρό εισόδημα.

Τώρα χρειάζεται να οργανώσουμε την πάλη μας! Για τα δικαιώματά μας, για το εισόδημά μας, για τη ζωή μας! Με απεργιακό ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδικώντας καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στη Γενική μας Συνέλευση, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 18:30 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου, για να οργανώσουμε με καλύτερους και πιο μαζικούς όρους την απάντησή μας!

                                         Κανένας μόνος! Κανένας φόβος!