Μόνο οργή μας γέμισαν οι εικόνες που είδαμε την περασμένη Παρασκευή με τον συνάδελφο διανομέα να παρασέρνεται από χείμαρρο, σε δρόμο των Συκεών εν ώρα εργασίας. Μας γέμισαν οργή γιατί φανερώνεται για άλλη μια φορά :

  • Η συνειδητή πολιτική επιλογή τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους διανομείς αλλά και γενικότερα της λήψης μέτρων προστασίας από πλημμύρες

  • Το κυνήγι του κέρδους που δε λογαριάζει ανθρώπινες ζωές

  • η Θεσσαλονίκη πλημμύρισε για άλλη μια φορά σε μια βροχή 10 λεπτών!

Για άλλη μια φορά κινδύνεψαν ζωές εν έτει 2022 σε μια μπόρα! Για άλλη μια φορά φάνηκε πόσο γυμνός είναι ο κρατικός μηχανισμός , όταν είναι να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που σε μια πυρκαγιά, σε μια νεροποντή χάνονται περιουσίες και ζωές. Από την άλλη, ο ίδιος κρατικός μηχανισμός κινητοποιείται πολύ άμεσα, για να προστατέψει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως έγινε πρόσφατα με την άγρια καταστολή σε βάρος αγωνιστών εργατών στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας».

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα ανεχτούμε να βλέπουμε συναδέλφους μας να πνίγονται κυριολεκτικά στην άσφαλτο, να τσακίζονται για τα κέρδη των εργοδοτών. Δε θα συνηθίσουμε στους θανάτους συναδέλφων επειδή η κάθε κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους διανομείς. Καλούμε τον κάθε διανομέα, είτε σε πλατφόρμα, μισθωτό και freelancer, είτε εργάζεται σε επισιτιστικό κατάστημα να παλέψει μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ για:

  • Καμία διανομή σε ακραία καιρική συνθήκη

  • Επαναφορά των ΒΑΕ

  • Συντήρηση, βενζίνες, εξοπλισμός αναβάτη με ευθύνη του εργοδότη

  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

  • 5μερο-7ωρο

Η οργή να γίνει χείμαρρος και να παρασύρει κυβερνητικές επιλογές και εργοδοτική αυθαιρεσία! Οι εικόνες που είδαμε είναι στο χέρι του κάθε συναδέλφου να μην τις ξαναδούμε! Με πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, με πάλη μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ!

Καλούμε κάθε διανομέα στο συλλαλητήριο των σωματείων το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 18:00!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!