ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ήδη από το Σάββατο η κακοκαιρία με το όνομα «Ελπίδα» έχει χτυπήσει τη χώρα με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η κακοκαιρία θα ενταθεί από την Δευτέρα με ισχυρούς ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο της «πράσινης ανάπτυξης» που μεταφράζεται σε ενεργειακή φτώχεια για τους εργατοϋπαλλήλους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα γενικότερα. Η ακρίβεια στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου, η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου φέρνει σε σκέψεις τους εργαζόμενους για το πώς θα ζεστάνουν το σπίτι τους, πως θα μείνουν προστατευμένες οι οικογένειές τους από το κρύο.
Η έκθεση των εργαζομένων στον παγετό δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς θα ζεστάνουν το σπίτι τους, έχει να κάνει και με τις συνθήκες στις οποίες θα βγάλουν το μεροκάματο.
Οι συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν οι οικοδόμοι, οι καθαρίστριες, οι ταχυμεταφορείς, αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, η έκθεση στην οποία βάζουν την υγεία τους και τη ζωή τους είναι αποτέλεσμα τις ανυπαρξίας συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία στους χώρους δουλειάς αλλά και της αδηφαγίας του κεφαλαίου για κέρδη, χωρίς να υπολογίζει την υγεία και τη ζωή του εργάτη. Για αυτό παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για:
• Καμία εργασία σε εξωτερικό χώρο σε μηδενικές θερμοκρασίες
• Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
• Να γίνουν έλεγχοι από το ΣΕΠΕ για τις συνθήκες δουλειάς σε χώρους που εκτίθενται περισσότερο οι εργαζόμενοι
• Έκτακτο επίδομα θέρμανσης για όλους για όσο διάστημα κρατήσει ο παγετός.
Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για να μην θρηνήσουμε θύματα μέσα στον παγετό.