Κλιμακώνοντας τον αγώνα και την δράση μας! Μαζί με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία της πόλης μας, προετοιμάζουμε την απάντηση μας με μία μεγάλη συγκέντρωση ενόψει της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/09, στις 17:00 στην πλατεία ΧΑΝΘ, οπού θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα!

Το προηγούμενο διάστημα, κάτω από τις πιέσεις και τους αγώνες των εργαζομένων στον κλάδο μας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην υπογραφή υπουργικής απόφασης για την κήρυξη ως υποχρεωτικής της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό.

Πρόκειται για μια Σύμβαση εργασίας που θα δώσουμε αγώνα στην πράξη να εφαρμοστεί παντού χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις, παρότι γνωρίζουμε ότι απέχει έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο και των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αναστέλλουμε αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε την πάλη μας, για άμεση υπογραφή Κλαδικών, Τοπικών και Επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας ΠΑΝΤΟΥ, με βάση τα διαμορφωμένα πλαίσια μας, που πατάνε πάνω στις σύγχρονες ανάγκες, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωσή ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς σε όλους τους χώρους.

Στην προσπάθειά τους όμως να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, φαίνεται ότι ούτε τα απολύτως ελάχιστα είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν από την φαρέτρα τους οι μεγάλοι καρχαρίες του κλάδου. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να μας βάζουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Ότι θα μας  ξεζουμίσουν μέχρι τελικής πτώσεως. Ότι το καθεστώς με τα 7 στα 7, τα 12ωρα και 14ωρα θα συνεχίζει να λειτουργεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Αφού λοιπόν αρχικά  προσπάθησαν να περάσουν την κατάπτυστη εγκύκλιο της κυβέρνησης που καταργεί το 5μερο – 8ωρο, δίνοντας την δυνατότητα στην εργοδοσία να βάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και 6η ημέρα εφόσον οι ίδιοι εργαζόμενοι για προσωπικούς λόγους το ζητήσουν. Εντέλει την Δευτέρα 1/8, με νέα απόφαση (του Υπουργού – ξενοδόχων) κηρύχτηκε υποχρεωτική  μια προσθήκη – δώρο, που επιτρέπει ‘’λόγω εποχικότητας και αυξημένου φόρτου εργασίας των καταστημάτων’’ να απασχολούνται οι εργαζόμενοι και τις 2 ημέρες αναπαύσεως λαμβάνοντας αποζημίωση ίση με ένα απλό ημερομίσθιο.

 Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε προφήτες θεωρούμε πως ‘’όλως τυχαίως’’ ένας τεράστιος αριθμός συναδέλφων μας που δουλεύει σεζόν, ‘’χωρίς την πίεση της εργοδοσίας’’, θα αιτηθεί να εργαστεί και 6η και 7η ημέρα αντί να δει και να περάσει χρόνο με την οικογένεια του…..

Μάλιστα όπως χαρακτηρίστηκα αναφέρετε, σε αυτήν την ρύθμιση υπάρχει συμφωνία και της ΠΟΕΕΤ, η συμβιβασμένη ηγεσία της οποίας βάζει για άλλη μια φορά φαρδιά πλατιά την σφραγίδα της στην μετατροπή των συναδέλφων μας σε συγχρόνους σκλάβους και των χώρων εργασίας σε κάτεργα!

Ως ΣΕΤΕΠΕ, ως εργαζόμενοι που βιώνουμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση και την εντατικοποίηση,  κάνουμε ξεκάθαρο πως  θα μας βρούνε μπροστά τους.

Δεν σταματήσαμε άλλωστε να ήμαστε στην πρώτη γραμμή για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων μας.

Ήμασταν στην πρώτη γραμμή της μάχη για να  μην μετατραπεί το λιμάνι της πόλης μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία και φορείς για ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει την λαϊκή οικογένεια.

Βάλαμε φρένο και ανοίξαμε ‘’πόλεμο’’ με τις τράπεζες και τα αρπαχτικά που έβαλαν στο μάτι τις πρώτες κατοικίες λαϊκών οικογενειών.

Κάναμε αγώνα και  επιβάλλαμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία έβαζε τις ζωές μας σε κίνδυνο με τον ιό και έξαρση.

Απαντήσαμε μαχητικά με κινητοποιήσεις καταγγελίες παρεμβάσεις κλπ σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η βαρβαρότητα που ονειρεύονται, με σακατεμένους εργάτες να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, θα παραμείνει όνειρό απατηλό. Αντίθετα  η οργανωμένη πάλη μας, ο γενικός ξεσηκωμός, η ενότητα και η αποφασιστικότητα μας, θα γίνει ο εφιάλτης τους.

Όλοι εμείς που πληρώσαμε την χασούρα τους στην καραντίνα με αναστολές εργασίας, εκ περιτροπής, ΣΥΝ-εργασία κλπ, όλοι εμείς που στις πλάτες μας στήθηκε το ‘’θαύμα του τουρισμού’’ δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουν να γεμίζουν τις τσέπες τους με δισεκατομμύρια πετώντας μας ψίχουλα.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέσεις μάχης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μετατρέψουν τους χώρους δουλείας σε εστίες αντίστασης και διεκδίκησής. Καλούμε όλους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά. Όλοι μαζί έχουμε την δύναμη!

 

Απαιτούμε:

  • Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής στον επισιτισμό χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης.
  • 5ημερο, 8ωρο, 40ωρο χωρίς καμία διευθέτηση.
  • Καμία παρέμβαση στις αποδοχές των εργαζομένων. Καμία συγχώνευση του βασικού μισθού με τα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας κ.λπ».

                                                                                                                                              

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΠΑΛΕΨΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

ΣΣΕ.