ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η εργοδοτική αυθαιρεσία στην ψαραγορά ΘΑΛΑΣΣΑ δεν θα περάσει!

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον απολυμένο συνάδελφο διανομέα Γ.Δ., μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΕΠΕ, ο οποίος εργαζόταν στο κατάστημα ‘’ΘΑΛΑΣΣΑ’’ από το 2018, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα!

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου η εργοδοσία του καταστήματος ΘΑΛΑΣΣΑ απέλυσε εκδικητικά τον συνάδελφο διανομέα Γ.Δ. Και ο ‘’λόγος’’ απόλυσής του; O συγκεκριμένος συνάδελφος διεκδικούσε συνεχώς τα νόμιμα δικαιώματα του και μάλιστα είχε προβεί σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για την μη καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, την μη πληρωμή βενζίνης για τη μοτοσυκλέτα όπως ορίζει ο νόμος 4611/2019 αρ.56, διαφορές δεδουλευμένων κτλ. Μάλιστα ο εργοδότης είχε επιχειρήσει να απολύσει και πριν από τρία περίπου χρόνια τον εργαζόμενο, αλλά μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα και του Συνδικάτου, υποχώρησε.

Ως Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων ενημερώνουμε ότι στηρίζουμε τον εργαζόμενο όπως κι όλους τους συναδέλφους διανομείς που αρνούνται να συμβιβαστούν με μια γενική πρακτική των εργοδοτών, που έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης παραβιάζουν συνεχώς την εργατική νομοθεσία (ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, μη πληρωμή-κλοπή δώρων, επιδομάτων, προσαυξήσεων, μη καταβολή ΜΑΠ, βενζίνης κτλ),  απολύοντας όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους!

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας Γ.Δ.

Η περίπτωση του συνάδελφου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό και εντάσσετε στον γενικότερο αγώνα που δίνει το συνδικάτο μας για την κατοχύρωση  όλων των συναδέλφων διανομέων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
 Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών
 Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
 Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη
 Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη
 Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση
 5μερο-7ωρο
 Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματο