Το ΣΕΤΕΠΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, που κήρυξαν 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα και μέχρι τότε, τη συνέχιση της στάσης εργασίας, που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που συγκάλεσε το ταξικό σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις και εφαρμογή των Βαρέων.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που πρωτοστατεί και οργανώνει την πάλη των εργαζομένων της COSCO, σε νικηφόρες μάχες, με πολύμορφους αγώνες, με απεργίες ορόσημο για τον κλάδο τους, αλλά και όλη την εργατική τάξη, επισημαίνει ότι, μήνες τώρα, απαιτούν από την εργοδοσία να φέρει συγκεκριμένη πρόταση για την υπό διαπραγμάτευση ΣΣΕ. Η εργοδοσία, όλο αυτό τον καιρό, ψάχνει αφορμές και δικαιολογίες για να μην καταθέσει γραπτή πρόταση. Το τελευταίο μάλιστα πρόσχημά της είναι η απαίτησή της να αποσύρουν την αγωγή, που έχουν καταθέσει, για τη νομιμότητα των αρχαιρεσιών του δικού της “σωματείου”.

Στεκόμαστε στο πλευρό των λιμενεργατών. Στο πλευρό αυτών που δεν λύγισαν μπροστά σε όλες τις δυνάμεις καταστολής και τους μπράβους, που μαζέψαν η κυβέρνηση  με την εργοδοσία, για να σπάσουν την απεργία τους,  στις 7 Φλεβάρη και το Νοέμβρη του 2021. Δεν λύγισαν τότε  πετυχαίνοντας την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων τους, σπάζοντας την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, έτσι δεν θα λυγίσουν και τώρα. Με την ίδια αισιοδοξία και αξιοπρέπεια συνεχίζουν και σήμερα, μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Ο πολύμηνος αγώνας των λιμενεργατών της COSCO για ΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες και όχι στα κέρδη της εργοδοσίας, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για το ταξικό κίνημα και την ανασύνταξή του. Για σωματεία μαζικά, αγωνιστικά που θα παλεύουν και θα διεκδικούν το δίκιο της εργατικής τάξης.