Την Τετάρτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του συνδικάτου μας και των κλαδικών σωματείων της Αττικής, της Κέρκυρας και των Χανίων, πανελλαδική σύσκεψη σωματείων του κλάδου με θέμα την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Βρέθηκαν δεκάδες εκλεγμένοι- και όχι μόνο- συνδικαλιστές από όλη τη χώρα και ανταλλάχθηκε σημαντική πείρα από περιοχές και χώρους δουλειάς. Από την πόλη μας παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των επιχειρησιακών του ΜΕΤ και της  e-food, ενώ δήλωσαν τη συμμετοχή τους αλλά για αντικειμενικούς λόγους δεν κατάφεραν να έρθουν αντιπρόσωποι από τα επιχειρησιακά του καζίνο και της ΠΦΛ.

 Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πάνε τα σωματεία με δυναμικό τρόπο για τη διεκδίκηση υπογραφής Κλαδικής Σύμβασης, να ανοιχτεί η κουβέντα για αυτό στους χώρους δουλειάς, να γίνει κτήμα η υπόθεση σε κάθε εργαζόμενο. Ειπώθηκε από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών ότι είναι η πιο ρεαλιστική πρόταση για την προστασία του εισοδήματός μας. Σύμβαση με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας, με κατοχύρωση ΒΑΕ, 5μέρου και 8ώρου, που να αφορά όλες τις ειδικότητες των κλάδων του τουρισμού και επισιτισμού. Το Συνδικάτο μας με αφορμή και την απεργία της 6ης Απρίλη, μπροστά και στην μεγάλη μέρα της Πρωτομαγιάς που έπεται, έχει στόχο να κάνει πλατιά γνωστό το σχέδιο για την υπογραφή της Σύμβασης. 

Οι ανάγκες μας δεν συμπίπτουν με αυτές των εργοδοτών! Τα όνειρά μας για καλύτερη ζωή δεν πατάνε πάνω στην εκμετάλλευση! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας για αυξήσεις σε μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την εφαρμογή της Σύμβασης σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΣ 11:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 10:00  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!