ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/4

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Συνάδελφοι, η απεργιακή μάχη στις 6/4 δίνεται σε ιδιαίτερες συνθήκες για την ζωή της εργατικής τάξης. Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος είναι πυκνές και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μην στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στην ίδια ρότα που το άφησαν οι προηγούμενες και μπλέκει την χώρα ακόμα πιο βαθιά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού μέσα από αυτές τις εξελίξεις βιώνουν ήδη την ανασφάλεια και τις συνέπειες του ιμπριαλιστικού πολέμου και των κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία με τις ακυρώσεις των προκρατήσεων ειδικά στην περιοχή της Χαλκιδικής που είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός επισκεπτών από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου όπως το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο Γ΄Σώμα Στρατού ή ΝΑΤΟική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος. Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

 • Δε μπορούμε να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε σε μια κατάσταση όπου ο λογαριασμός για όλες τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market θα τις πληρώνουμε εμείς, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 • Οι διανομείς θα είναι όλοι μέρα στον δρόμο κάτω από αντίξοες συνθήκες και να πληρώνουν την βενζίνη από την τσέπη τους.

 • Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

 • Δεν ανεχόμαστε ο κατώτερος μισθός να βρίσκεται κολλημένος στα 663€, την ίδια ώρα που μετράμε τα ευρώ για να ζεσταθούμε.

 • ΟΙ εργαζόμενοι σε μικρές επισιτιστικές επιχειρήσεις ζουν κάθε μέρα με τον φόβο της ανεργίας λόγω τον “λουκέτων” που θα προκύψουν από τις ανατιμήσεις.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν χωράει άλλη αναμονή, Τώρα να οργανωθεί ο αγώνας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά μέσα στους χώρους δουλείας. Να φτάσει το κάλεσμα του αγώνα σε όλους στους διανομείς που τρέχουν με καύσωνα και κρύο, με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους, στους μάγειρες και στους σερβιτόρους που τους τρώει η ορθοστασία και τα ευέλικτα ωράρια, στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που βλέπουν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους να λιώνουν στην σεζόν για να γεμίζουν οι τσέπες των ξενοδόχων από τα κέρδη.

Σε όλη αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού έχουμε μόνο ένα όπλο, την συσπείρωση και την μαζικοποίηση του συνδικάτου μας. Την ζωντάνια και την λειτουργία του συνδικάτου, με μαχητικό σχέδιο δράσης που θα φτάσει σε όλους τους χώρους δουλείας. Ξέρουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, μας το έδειξαν οι αγώνες των συναδέλφων μας στην efood, στην ΠΦΛ, οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και την ΛΑΡΚΟ. Οι νίκες μας, μικρές και μεγάλες σε χώρους εργασίας, σε παρασκευαστήρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες κλπ. Όπου οι εργαζόμενοι οργανώνονται και παλεύουν με το Συνδικάτο, έρχονται αποτελέσματα!

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας η συμμετοχή και επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη!

Διεκδικούμε:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

                                                           ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!