Μετά από μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, μαζί και με φορείς του κινήματος, η υπόθεση του πλειστηριασμού του σπιτιού συναδέλφου μας είχε αίσιο, για την οικογένειά του, τέλος. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για υπόθεση σπιτιού που θα πλειστηριάζονταν τον Ιούλιο, κι ενώ οι γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι και με προβλήματα υγείας. Η εταιρεία Cepal, το fund που είχε αναλάβει την διαχείριση του δανείου από την Alpha Bank, υποχώρησε και ακύρωσε τελικά πρόσφατα τον πλειστηριασμό, μειώνοντας παράλληλα πάνω από 50% το ποσό του δανείου. Στην τελευταία κινητοποίηση που κάναμε στα γραφεία της Cepal στη Θεσσαλονίκη ανακαλύψαμε ότι το δάνειο «μεταφέρονταν» από εταιρεία σε εταιρεία, ότι με τους ληστρικούς τόκους εκτοξεύτηκε το ύψος του δανείου, φτάνοντας σε δυσθεώρητα μεγέθη.

Δεν ήταν από την καλή της την καρδιά η απόφαση της Cepal να ακυρώσει τον πλειστηριασμό. Ήταν η πίεση που ασκήθηκε στην τράπεζα, στο fund, σε συμβολαιογραφεία, εκεί που μας «περίμεναν» όλες οι δυνάμεις καταστολής τον περασμένο Ιούλιο, από το Συνδικάτο μας, από τα επιχειρησιακά σωματεία, από συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος. Και έτσι θα συνεχίσουμε για κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, να μείνει χωρίς ρεύμα ή να παγώσει τον χειμώνα επειδή του κόβουν την θέρμανση. Και ειδικά αυτήν την περίοδο, που μας ετοιμάζουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, χρειάζεται να δείξουν οι εργαζόμενοι την αλληλεγγύη τους, την ετοιμότητά τους απέναντι στα αρπαχτικά των τραπεζών και των εταιρειών ενέργειας.

Η εξέλιξη που πήρε η υπόθεση του πλειστηριασμού του σπιτιού της οικογένειας του συναδέλφου φανερώνει ότι το ταξικό κίνημα μπορεί να φέρει χτυπήματα στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Στα κόμματα που ψηφίζουν τους αντεργατικούς νόμους, νόμοι οι οποίοι σέρνουν αγωνιστές στα δικαστήρια, όπως τον ΓΓ της ομοσπονδίας οικοδόμων επειδή «είχε καθοδηγητικό ρόλο» σε περίπτωση πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας τον Οκτώβριο του 2019. Στις τράπεζες που απλώνουν τα ξερά τους στην περιουσία μεροκαματιάρηδων, περιουσία που αποκτήθηκε με κόπο και στερήσεις. Φανερώνει ότι οργανωμένα και συλλογικά μπορεί ο λαός να διεκδικήσει καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς, όπως έχει αποδειχθεί με τους αγώνες στην Cosco, στην Efood, στην «Μαλαματίνα» και αλλού. Η απεργία της 9ης Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός για να διεκδικήσουμε μαζικά και δυναμικά την προστασία της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς, την προστασία του εισοδήματός μας, την μείωση της φορολογίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!