ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και περισσότερων περιπτώσεων πλειστηριασμών και κατασχέσεων σπιτιών συναδέλφων και συμπολιτών μας, καθώς και διακοπών ρεύματος. Η πράσινη ανάπτυξη, την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα, φέρνει την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, αναγκάζοντας εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και μικρούς αυταπασχολούμενους να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα ακόμα και με τα “μικρά” καθημερινά έξοδα. Από την άλλη, η αδηφαγία των τραπεζιτών να βάλουν χέρι στην κατοικία των λαϊκών οικογενειών δε βρίσκει κανένα νομοθετικό φρένο, αντίθετα κάθε κόμμα που κυβέρνησε έχει βάλει πλάτη για να διευκολυνθουν να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής τα κοράκια των τραπεζών. Είναι οι ίδιοι τραπεζίτες που χτυπάν και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων τους, με μειώσεις μισθών, κλείσιμο καταστημάτων, εργοδοτική τρομοκρατία κ.α. Και ειδικά τώρα με την αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων στα σπίτια είναι που τρίβουν τα χέρια τους, γιατί βλέπουν ακόμα περισσότερο χρήμα. Για όλη αυτήν την κατάσταση έχουν ευθύνες όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν, κι ας παίζουν τώρα τις μωρές παρθένες. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν που παρουσιάζεται ως σωτήρας.

Δύο μέλη του Συνδικάτου μας έχουν πέσει θύματα αυτής της κατάστασης και βρίσκονται σε διαδικασία να χάσουν το σπίτι τους. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με λαϊκές οικογένειες, με προβλήματα υγείας, που μαστίζονται από την ανεργία. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με θύματα των πολιτικών που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια. Η μία περίπτωση βρίσκει απέναντί της την τράπεζα, η άλλη το κράτος. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του συστήματος δηλαδή που γεννά φτώχεια, ανεργία, καταστολή και πολέμους. Και πάει πολύ να χάνονται οι κόποι και τα όνειρα μιας ζωής για χρέη προς το δημόσιο, την ίδια ώρα που μας υπερφορολογούν για να έχουν ζεστό χρήμα να χαρίζουν σε βιομήχανους, εφοπλιστές και ξενοδόχους. Και οι τράπεζες που πριμοδοτήθηκαν με δις ευρώ να κυνηγάνε μεροκαματιάρηδες για χρέη που αδυνατούν να πληρώσουν αντικειμενικά. Και ο κατάλογος αυτών των περιπτώσεων θα μεγαλώνει, αν οι εργαζόμενοι δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

Μόνο με την οργάνωση και πάλη μέσα από το Συνδικάτο μας, μέσα στα σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, μπορούμε να εκφράσουμε την πραγματική αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας, μπορούμε να σταματήσουμε την αδηφαγία των τραπεζών και των κυβερνήσεων. Δε θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας να χάσουν τα σπίτια τους. Είναι χρέος κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που χτυπιέται από τις αντιλαϊκές πολιτικές και την επίθεση του κεφαλαίου να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους μας. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να μπει εμπόδιο στα μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Και η αλληλεγγύη που θα δείξουν στις γειτονιές μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, μπορεί να σώσει τις κατοικίες των συναδέλφων μας. Το δείξαμε στο παρελθόν, όποτε χρειάστηκε, θα το κάνουμε και τώρα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί των συναδέλφων και όλων των εργαζομένων
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
  • Διαγραφή χρεών προς πρώην ΔΕΚΟ για τους άνεργους
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο κλπ
  • Επίδομα για τους ανέργους και δωρεάν περίθαλψη

 

Παρέμβαση στην Καλαμαριά, έξω από το σπίτι οικογένειας μέλους του συνδικάτου

 

https://www.youtube.com/watch?v=3byIpEcWNt0

 

Κινητοποίηση στην Τούμπα για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας 4μελούς οικογένειας μέλους του συνδικάτου

 

https://www.youtube.com/watch?v=BuvwrZywSzg

Παρέμβαση στο συμβολαιογραφείο που πλειστηριάζουν το σπίτι μέλους του Συνδικάτου

https://www.youtube.com/watch?v=XRKk2Db_gTM