Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία δοκιμάζονται από τη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών η κυβέρνηση συνεχίζει πίστα το έργο της και προσδεδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. οδηγεί το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια και αφετέρου απαντά με ψίχουλα και την επιδοματική πολιτική της φτώχειας στο νέο δυσβάσταχτο κύμα ακρίβειας που έχει προκύψει από την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, καύσιμα και ρεύμα και τη διατήρηση του λαϊκού εισοδήματος σε τραγικό επίπεδο δυσανάλογο με το κόστος ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο κόντρα στις νέες κορώνες “οριστικής εξόδου “ από τα μνημόνια που τώρα αναπαράγει η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να εφαρμόσει ορισμένους από τους πιο σκληρούς μνημονιακούς νόμους,  τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους απροστάτευτους στα χέρια των τοκογλύφων και τραπεζών.

Από τη πρώτη στιγμή εκκίνησης της διαδικασίας των Πλειστηριασμών το οργανωμένο εργατικό λαικό κίνημα μέσα από τις οργανώμενες δομές του (σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες και φοιτητικοί Σύλλογοι) έκανε ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια υφαρπαγής της πρώτης κατοικίας και λαΐκης περιουσίας θα μείνει στα χαρτιά. Σύμφωνα με  τις Συλλογικές αποφάσεις και μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μπλοκάρει τις διαδικασίες πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στα ειρηνοδικεία πανελλαδικά και συνέχισε να μάχεται για την ανατροπή αυτού του νομικού πλαισίου και των λοιπών αντιλαϊκων νόμων.

Σε συνέχεια της προσπάθειας φίμωσης και καταστολής των κοινωνικώναντιστάσεων  αφενός προωθήθηκε η στοχοποίηση σωματείων και συνδικαλιστών και αφετέρου η εφαρμογή ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών.

Το τελευταίο διάστημα και με το κύμα της ακρίβειας να μαίνεται, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας επανέρχονται στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα,μέλος του ΦΣ Γεωπονικής και του συνδικάτου επισιτσμού τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής, καθώς και η οικογένεια του καλούνται στα δικαστήρια γιατί έχει βγει στο σφυρί η βασική τους κατοικία. Το εν λόγω περιστατικό αποτελεί εικόνα από την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν ειδικά τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα δίχως τα αναγκαία μέτρα προστασίας και διασφάλισης του δικαιώματος στην κατοικία-στέγη.

Πιάνοντας το νήμα των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς καθώς και τους σημαντικούς εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις του τελευταίου χρόνου καλούμαστε να στηρίξουμε τα απροστάτευτα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Με κινητοποιήσεις και Συλλογικές αποφάσεις εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πληττόμενους και την καταδίκη της κυβέρνησης των αντιλαικών πολιτικών και του αντιδραστικού μπλοκ τραπεζικού κεφαλαίου. Στόχος ο συνάδελφος αλλά και μια σειρά άλλων αντίστοιχων πληττόμενων κομματιών να διατηρήσουν το σπίτι τους και να μην φτάσουν καν στα δικαστήρια.

Ως Συνδικάτο στηρίζουμε το συνάδελφο μας και την οικογένειά του και σε συντονισμό με σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα καλέστουν για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός στις 22 Ιούνη.

Οι νόμοι που έρχονται να αμφισβητήσουν βασικά δικαιώματα του λαού πρέπει να καταργηθούν από την οργανωμένη πάλη σωματείων και φοιτητικών συλλογών.

Να μην επιτραπεί κανένας πλειστηριασμος πρώτης κατοικία!

Κατω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία. Προστασία του λαϊκού εισοδήματος.