Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους απεργούς που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην κλαδική απεργία. Που έδωσαν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου, που δεν έσκυψαν το κεφάλι, έδειξαν πως δεν θα μείνουν θεατές στις εξελίξεις του κλάδου αλλά θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους από τα επιχειρησιακά σωματεία της πόλης μας (efood, Λεσχη ΠΦΛΘ, ΜΕΤ) που βρέθηκαν δίπλα μας και δώσαμε μαζί και αυτή την μάχη, σε συνέχεια της κοινής πορείας και συνεργασίας μας απέναντι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ελπίδα για το μέλλον  το ότι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ‘’THE MET’’, βρέθηκαν μαζικά στην πρώτη γραμμή, βάζοντας μπροστά τα δικά τους αιτήματα και από νωρίς το πρωί με κινητοποίηση στον χώρο εργασίας τους έδωσαν τον παλμό της σημερινής ημέρας. Θέλουμε η στάση και ο αγώνας τους να γίνει παράδειγμα για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο, για κάθε μικρό και μεγάλο χώρο εργασίας και να γεννήσει επιχειρησιακά σωματεία και σωματειακές επιτροπές παντού.

Οι δυνάμεις του Συνδικάτου μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την δίκη των συναδέλφων συναγωνιστών για τα γεγονότα στο λιμάνι. Εκεί για ακόμα μία φορά φάνηκε πόσο φοβούνται το οργανωμένο λαϊκό κίνημα καθώς για πολλοστή φορά με τραμπουκισμούς προσπάθησαν να φοβίσουν και να λυγίσουν τους συναδέλφους.

Ως ΣΕΤΕΠΕ, καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας  στους συναδέλφους, καθώς έφτασαν στο σημείο να σκίσουν τα ρούχα ενός από αυτούς. Όσες προσπάθειες κι αν κάνουν να δημιουργήσουν κλίμα αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού, θα πέσουν στο κενό. Όλοι μαζί είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απάντησή μας. Το λιμάνι της πόλης μας θα μετατραπεί σε  λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση κατέληξε σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από υποκατάστημα τράπεζας. Η τράπεζα προχωράει σε πλειστηριασμό σπιτιού συναδέλφου μας. Σε αυτή την μάχη θα είμαστε δίπλα του, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες που έπονται. Φαίνεται πως το επόμενο διάστημα αυτό το ζήτημα θα οξυνθεί καθώς ήδη υπάρχει και δεύτερη περίπτωση συναδέλφου που έρχεται αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα. Το σωματείο μας θα δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη του. Κανένας συνάδελφος στον κλάδο δεν είναι μόνος του. Κανένα σπίτι τίμιου εργαζόμενου και λαϊκής οικογένειας δεν θα βρεθεί στα χέρια τραπεζίτη. Να βάλουν πολύ καλά στο μυαλό τους ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Δίνουμε ραντεβού στις ακόμα μεγαλύτερες μάχες που έπονται!

Δίνουμε ραντεβού στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης!

Δίνουμε ραντεβού 18-19/06 εκεί που χτυπάει η καρδιά όλων των ταξικών δυνάμεων, στην σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΠΑΛΕΨΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

 Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο ”THE MET :

 

Απεργιακή συγκέντρωση :

 

Κινητοποίηση στην Τράπεζας: