Την Πέμπτη 24 Μαρτίου το Συνδικάτο μας προχώρησε σε κινητοποίηση σε κατάστημα της εταιρείας Παπασωτηρίου στον Εύοσμο. Συνάδελφοι από τα παραπάνω ζαχαροπλαστεία έχουν καταγγείλει στο Συνδικάτο απαράδεκτες συμπεριφορές σε βάρος τους από την εργοδοσία, ότι τους μετέφεραν από βράδυ πρωί επανειλημμένα, μη καταβολή του 75% των Κυριακών και των αργιών και άλλα. Μετά την απαίτηση των εργαζομένων να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς η εταιρεία απάντησε με μεταφορά τους σε άλλα καταστήματα- για να σπάσει το πηγαδάκι όπως ανέφεραν- αλλά και έβγαλαν μονομερώς σε άδεια εργαζόμενη που είχε κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. 

Στην κινητοποίηση μοιράστηκε υλικό του Συνδικάτου και εν όψει της απεργίας της 6ης Απριλίου, μιλήσαμε με εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και με κόσμο της περιοχής. Αυτό που στιγμάτισε την παρέμβασή μας όμως ήταν η αήθης και τραμπούκικη επίθεση από εργοδότες και τσιράκια τους στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν και στα υπόλοιπα μέλη του ΣΕΤΕΠΕ. Με χυδαίες βρισιές, χύνοντας ρατσιστικό και αντικομμουνιστικό δηλητήριο, με απόπειρες για χειροδικία προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και να σπάσουν την κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι δε δίστασαν και έδειξαν γενναία και τίμια στάση απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. 

Το εργασιακό ήθος και η αλληλεγγύη βρέθηκαν απέναντι στην τρομοκρατία και την εκμετάλλευση. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους της επιχείρησης ειδικότερα, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους που μάχονται και διεκδικούν, να σπάσουν το κλίμα του φόβου, να παλέψουν όλοι μαζί, μέσα από το Συνδικάτο τους για αυξήσεις στους μισθούς, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Να κάνουν πέρα οι εργαζόμενοι τις τραμπούκικες, ρατσιστικές φωνές που βρωμίζουν τα αυτιά μας στους χώρους δουλειάς. 

                                                                 ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!