Λίγες μέρες πριν δεκάδες συνάδελφοι μας διανομείς και υπάλληλοι γραφείου πετάχτηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην ανεργία μετά από απόφαση της Rocket Delivery να βάλει λουκέτο στις προεκτάσεις εκτός έδρας. Αυτό συνεπαγόμενα επηρεάζει δεκάδες πόλεις πανευρωπαϊκά, με παραπάνω από 600 εργαζομένους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο.

 

Στην Ελλάδα αυτό σημαίνει απλήρωτα ωράρια για τους εργαζόμενους, που εδώ και ένα μήνα παραμένουν απλήρωτοι και παντελή έλλειψη ενημέρωσης για το τι μέλλει γενέσθαι. Τα δικαιώματα των συναδέλφων μας βρίσκονται στον αέρα , αφού τα στελέχη της εταιρείας όχι απλώς έδρασαν αυθαίρετα απολύοντας όλο το προσωπικό της χώρας χωρίς προειδοποίηση και χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαφανισμένα και αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους.

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έδρα της επιχείρησης, έδειξε πριν καλά καλά αρχίσει ότι τις συνέπειες του θα τις πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τόσο στην ίδια τη χώρα, αλλά και αλλού, όπως ήδη βλέπουμε.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της Rocket Delivery (μισθός, δώρο, άδειες)
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι από την εταιρία εφόσον λειτουργήσει εκ νέου
  • Να ενταχθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι στο ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις
  • Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι επίσημα για την κατάσταση της εταιρείας – τέλος στις παραπλανήσεις και τις υπεκφυγές
  • Παλεύουμε για ειρήνη και αυτοδιάθεση των λαών.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο ΣΕΤΕΠΕ και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Το ΣΕΤΕΠΕ αλλά και τα υπόλοιπα ταξικά και αντιπροσωπευτικά επισιτιστικά συνδικάτα ανά πόλη θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων!